Vammaisfoorumi
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vammaisfoorumin kevätkokous: hallituksen uusi jäsen Heta-liiton Tiina Rinne

Takaisin Ajankohtaista -listaukseen

Vammaisfoorumin kevätkokous: hallituksen uusi jäsen Heta-liiton Tiina Rinne

Tiedote:

Vammaisfoorumin kevätkokous valitsi hallitukseen uudeksi jäseneksi Heta-liiton valtuuston varapuheenjohtaja Tiina Rinteen 

Vammaisfoorumin kevätkokous pidettiin ti 17.5.2022 klo 13.00 – 15.00 Iiris-keskuksessa ja etänä.  

Kevätkokous valitsi Vammaisfoorumin hallitukseen uudeksi varsinaiseksi jäseneksi porilaisen Tiina Rinteen Heta-liiton esityksestä. Rinne on pitkän linjan vammaisaktiivi, joka on toiminut Satakunnan neuroyhdistyksessä, Porin Vammaisneuvostossa varapuheenjohtajana, Neuroliiton valtuustossa, Satakunnan järjestöasian neuvottelukunnassa sekä kuluvana vuonna Heta-liiton valtuuston varapuheenjohtajana. 

Vammaisfoorumi kysytty asiantuntijataho 

Kokouksessa vahvistettiin myös Vammaisfoorumin sekä Vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus Hilman toimintakertomukset vuodelta 2021. Vuonna 2021 Vammaisfoorumi antoi 65 lausuntoa sekä osallistui 16 valiokunta- ja ministeriökuulemiseen mm. sote-uudistusta ja koronarajoituksia koskien. Vuonna 2020 vastaavat luvut olivat 38 lausuntoa ja 4 osallistumista ministeriö- ja valiokuntakuulemiseen. 

– Tämä kehitys kuvaa tarvetta huomioida vammaisuus yhteiskunnan ja elämän eri saroilla, myös poikkihallinnollisesti. Myös YK:n vammaisyleissopimuksen osallistamisvelvoite on lisännyt Vammaisfoorumin työmäärä, toteaa Vammaisfoorumin varapuheenjohtaja Elias Vartio. 

Vammaisten maahanmuuttajien asiakasmäärät kasvussa 

Vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus Hilman asiakasmäärät ovat olleet nopeassa kasvussa. Vuonna 2020 oli yksilökohtaisessa neuvonnassa asiakkaita 100. Vuonna 2021 asiakkaiden määrä oli noussut 231:een. Lyhytkestoisessa, päivystysluonteisessa neuvonnassa ja ohjauksessa oli vuonna 2020 asiakkaita 276, ja sama luku vuonna 2021 oli 533. Päivystysluonteissa neuvonnassa vuonna 2020 oli 28 uutta asiakasta. Vuonna 2021 uusia asiakkaita oli peräti 84. 

Hilmaan on palkattu kuluvana vuonna myös kaksi uutta palveluneuvojaa ja Hilma on ollut aktiivinen muun muassa kotoutumislain uudistusta koskevassa keskustelussa. 

– Suomi on pyrkinyt suojelemaan erityisesti haavoittuvassa asemassa olevia henkilöitä, joihin vammaiset ihmiset myös kuuluvat. Myös ukrainan sota näkyy jo nyt kasvaneina määrinä yhteydenottoja, kertoo koordinaattori Karoliina Mäki tukikeskus Hilmasta.   

Skip to content