Hallitus

Hallitus vuodeksi 2020

Puheenjohtaja Sari Kokko

Näkövammaisten liitto ry

Aloitin Vammaisfoorumin puheenjohtajana tämän vuoden alusta. Hallituksessa ehdin olla pari vuotta ja edelliskerran historian hämärissä vuosina 2000-2002.

Teen töitä Näkövammaisten liitossa järjestöjohtajana. Työni on vaikuttamista, yhteistyötä, näkövammaisten ihmisten elämässä ja arjessa tärkeiden asioiden esillä pitämistä ja kansainvälisiä asioita. Taustaltani olen kasvatustieteilijä, joka tuo palan lukkarin rakkautta koulutusasioihin. Järjestöissä olen tehnyt töitä 20 vuotta. Ennen näitä vuosia ehdin kurkistaa hetken työelämää valtiolla.

Vapaa-aikana luen, lenkkeilen, käyn kuntosalilla ja erilaisissa jumpissa.

sari.kokko@nkl.fi

 

Varapuheenjohtaja Tarja Parviainen

Autismi- ja Aspergerliitto ry

tarja.parviainen@autismiliitto.fi

 

 

Hallituksen jäsenet vuodeksi 2019:

Kaisa Alanne

Kuurojen Liitto ry

Olen työskennellyt Kuurojen Liitto ry:ssa vuodesta 1991 ja nykyään johtajana. Vastuualueena viittomakieli- ja vaikuttamistyö, viittomakieliasiat, tulkkauspalvelut, työllisyys, saavutettavuus ja kansainvälinen vammaisyhteistyö.

kaisa.alanne@kuurojenliitto.fi

 

Laura Andersson

Invalidiliitto ry

Olen yhteiskuntasuhteiden ja vaikuttamistyön verkostoitunut ammattilainen. Koulutukseltani olen valtiotieteen maisteri. Olen työskennellyt yhteiskuntasuhteiden parissa parikymmentä vuotta niin eduskunnassa kuin kansalaisjärjestöissäkin. Politiikka ja yhteiskunnalliset ilmiöt kiinnostavat. Invalidiliittoon tulin syksyllä 2016 yhteiskuntasuhdejohtajaksi. Merkityksellinen työ motivoi joka päivä – on hienoa saada edistää liiton vision, ”Yhdenvertainen ja esteetön Suomi”, toteutumista.

laura.andersson@invalidiliitto.fi

 

Virpi Siiskonen

Suomen CP-liitto ry

Olen Virpi Siiskonen tuore vammaisfoorumin hallituksen jäsen Itä-Suomesta. Tausta järjestöni on Suomen CP-liitto, jossa olen toiminut luottamustehtävissä -90 luvun puolivälistä lähtien. Tällä hetkellä liittohallituksen jäsenenä. Olen edelleen mukana myös paikallistason yhdistystoiminnassa.

Koulutukseltani olen sosionomi AMK, YTM sosiaalityöntekijä. Työskentelen kuntoutussosiaalityössä. Nuoruudessa innostuin vaikuttamisesta vammaisjärjestöjen nuorisoyhteistyön kautta, tuolloin luotiin YK:n yleisohjeet, ja puhuttiin yhdenvertaisesta osallisuudesta.

virpi.siiskonen@surffi.fi

Liisa Rautanen

Hengityslaitepotilaat ry

liisa.rautanen@hengityslaitepotilaat.fi

 

 

Elias Vartio

SAMS – Samarbetsförbundet kring funktionshinder r.f.

Olen taustaltani toimittaja ja oikeustieteilijä. Minulla on myös useamman vuoden käytännön työkokemusta vammaisten henkilöiden parissa eri tehtävissä. Kaudella 2019 toimin jäsenenä vammaisfoorumin hallituksessa. Vammaisfoorumissa toimin johtahana ns. kelakyytiryhmässä ja toimin yhdessä Sari Kokon kanssa vaikuttajaverkoston puheenjohtajana. Taustajärjestössä SAMS:ssa työskentelen oikeudellisen neuvonnan ja vaikuttamistyön parissa.

elias.vartio@samsnet.fi